Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, що посприяло відставці Авакова. За його словами, Аваков не був проти піти у відставку, але також дана відставка була вигідна Зеленському.

«Це рішення не тільки президента, а й Авакова. Ніхто на міністерській посаді не був 7 років. Аваков створив супер міністерство: туди входить і Національна гвардія, Національна поліція, Міграційна служба і Прикордонні війська. Після відходу Авакова, я думаю, що Національну гвардію перепідпорядкують президенту», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, президенту важлива ця відставка, тому що впливове міністерство з міністром, який є політичним гігантом, важко тримати під контролем. Як зазначив Карасьов, Аваков пережив і попередній політичний режим, що теж завдає труднощів владі.

«Останнім часом була дуже серйозна зв'язка впливових силовиків: Аваков і секретар РНБО Данилов. Не всім це подобалося в команді президента, тому що досвід, ресурс і політична вага Авакова і Данилова, який набирав вагу, створювали некомфортну ситуацію для деяких в команді президента», - підкреслив Карасьов.

Як зазначив політолог, Данилов і Аваков більш прозахідні політики, а зараз Україна збирається міняти курс на нейтральну позицію по відношенню до Заходу – це теж ключовий фактор.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, до чого призвела критика Заходу від Зеленського.

Також Знай.ua публікував слова Карасьова, що ми вибили зізнання, що ми вступимо в НАТО через ПДЧ.