Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, що маленькі країни навчилися керувати великими гравцями. За його словами, за таким принципом Україна змогла вибити обіцянку, що ми вступимо в НАТО.

«Маленькі країни навчилися «виляти собакою». Хвіст керує собакою. Взяти маленькі країни в Європейському союзі: Меркель і Макрон хотіли з Путіним саміт, але маленькі країни Балтії нав'язати німцям і французам і вони відмовилися від цього. Ми теж пробуємо зараз тактику «хвоста», - зазначив Карасьов.

За словами політолога, поки що в України є сили впливати на рішення великих гравців у світовій політиці. Як зазначив Карасьов, у нас навіть є певний успіх в цій тактиці «хвоста».

«Ми вибили зізнання, що ми вступимо в НАТО через ПДЧ. По Північному потоку-2 ми не дотиснули цю історію, але це не наша вина, тому що Байден зробив ставку на Німеччину. Німеччина зараз форпост східного плану НАТО, до цього Польщу хотіли», - підкреслив Карасьов.

На думку політолога, британці вчепилися в Україну, тому що не хочуть дозволити Німеччині поширювати свій вплив. Як зазначив Карасьов, Британія зараз основний військовий союзник України, тому що американці, на його думку, економлять сили.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, до чого призвела критика Заходу від Зеленського.

Також Знай.ua публікував слова Карасьова, що нас візьмуть в НАТО, незважаючи на війну на Донбасі.