Адвокат Владислав Скирда у новій програмі «Юристи відповідають» на каналі «Як насправді» розповів, що банки тепер будуть зобов'язані надавати прозору інформацію про процентну ставку кредитів і про суму, яку боржник буде зобов'язаний повернути в кінцевому підсумку.

Юрист розповів про зміни, якими банки зобов'язали робити інформацію про процентні ставки по кредитах більш доступною до розуміння людей, щоб не виникало ситуацій, коли людина не знає, звідки взялася величезна сума заборгованості за відсотками.

«Якщо це адекватний, нормальний банк або кредитна організація, виникають питання з приводу кредитної політики, тих божевільних процентних ставок і дрібного тексту в договорі. Нещодавно банки зобов'язали розкривати реальну процентну ставку і кінцевий відсоток, який людина повинна сплатити», - каже Скирда.

Він пояснив, що це не має бути якась складна математична формула, підвладна для розуміння лише людині з економічною освітою, вона повинна бути відкрита будь-якій людині. Наприклад, каже юрист, взявши 300 тисяч гривень кредиту, людина повинна розуміти, яку суму вона повинна буде заплатити на виході.

«Ця інформація повинна бути прозора, і цю вимогу зафіксували. Якщо якісь банки будуть це порушувати, це буде підставою для притягнення їх до відповідальності», - розповів адвокат.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чорновіл заявив, що закон про деолігархізації безпечний для олігархів.

Нагадаємо, для Знай.ua Друзенко оцінив рівень забезпечення українських військових на фронті державою.