У програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською юрист та громадський діяч Геннадій Друзенко оцінив рівень забезпечення військових на фронті державою.

На думку юриста, у 2014-2015 роках ставлення до армії, яку поповнювали лише добровольці, було одним, а вже з 2016 року – зовсім іншим. Він коментує рівень забезпечення військових на фронті державою: «Вони отримують якесь забезпечення. Зрештою, формою. Вже давно не купують своїм коштом, видає держава. Заправляють автомобілі, танки, бронетранспортери».

З іншого боку, зауважує Друзенко, є проблема, зокрема, зі звільненнями. «Перемагають не найкращі в армії», - підкреслює він. Експерт говорить про генерала Кривоноса, називає його батьком сил спеціальних операцій та елітних військ, якого не так давно усунули зі ЗСУ.

Такі моменти неповаги, на його думку, підривають оборонну здатність України. Принагідно він згадує, як про українське військо говорять британці: йде війна між «маленькою радянською армією» та «великою радянською армією». Друзенко підкреслює, що тут працює інша логіка – чинопочитання та управління. «Безліч паркетних генералів, безліч бюрократії замість того, що сучасна армія працює маленькими групами, які мають велику дискрецію, велику автономію», - пояснює гість програми.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко розповів про складнощі отримання статусу учасника бойових дій.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко порадив встановити жорсткий контроль над витратами армії.