У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко порадив віднести учасників АТО до різних категорій.

За словами Томенка, лише він один зі всієї Верховної Ради не підтримав сьогоднішню систему визначення тих, хто брав участь в АТО. «Тому що і волонтери, і медики, і багато інших людей теж допомагали. Але є різниця, коли ви в окопі воюєте…», - зауважує він. А відтак політик радив окремо розглядати учасників АТО та бойових дій в АТО.

Принагідно він піднімає питання пільг і зазначає, що держава не дасть півмільйона і це ні для кого не секрет.

Також, додає Томенко, окремо потрібно розглядати тих людей, які отримали інвалідність під час своєї участі в АТО. «Тобто я б зробив: учасник бойових дій з інвалідністю, учасник бойових дій і учасник АТО», - підсумовує він. Політик пояснює необхідність такого розподілу також і тим, що, наприклад, міліціонери та прокурори перебували в зоні АТО лише з однією метою – уникнути люстрації.

На думку гостя програми, потрібно встановити жорсткий контроль над витратами армії, а також зайнятися поверненням та розсекреченням тендерних закупівель. «У бідній країні, коли в людей видатки йдуть на утримання армії, вони повинні знати, куди ці гроші йдуть», - стверджує Томенко.

Популярні новини зараз
Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко заявив, що парад до Дня Незалежності потрібен, але без фанатизму.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко пояснив, чому медики не отримували статус УБД.