Чи існує зараз необхідність носити медичні маски? Свою думку з цього приводу у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює кандидат біологічних наук Ольга Маслова.

«Масочний режим потрібно зберігати, хоча, звичайно, на вулиці носити маски не варто, тим більше в таку спеку. Інша річ – якщо ви заходите в ліфт, який розрахований на трьох осіб, а в нього набилися п'ятеро, і всі дихають один на одного. Тут краще бути в масці. У метро в годину пік маска теж необхідна. Крім того, я як популяризатор науки та здорового способу життя можу сказати: загальний стан організму дуже сильно впливає на те, як ми реагуємо на ті чи інші захворювання. Існують дослідження, які показують, що, наприклад, здоровий сон істотно знижує ризик захворіти. Якщо ж людина все-таки захворіла, то такий сон поліпшує протікання хвороби. Таку ж роль відіграє і харчування. По суті, все це – прописні істини», - зазначає експерт.

За її словами, про такі речі, як режим дня, сон, фізичні навантаження і правильна їжа, популяризатори науки говорили задовго до початку пандемії, але тоді на це мало хто звертав увагу.

«Наше здоров'я і довголіття залежать від того, що ми робимо, від якості життя, від доступу до медицини та від спадковості. Всі ці фактори відіграють роль, і про всі потрібно пам'ятати», - підкреслює Ольга Маслова.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше секретар РНБО Олексій Данилов анонсував нове посилення карантину в Україні.

Також Знай.ua повідомив, що, за словами сімейного адвоката Катерини Власюк, карантин веде до зростання рівня домашнього насильства.