Політтехнолог Максим Карижський в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, що Україна переклала відповідальність за свій суверенітет на інші країни.

"Так вийшло, що зовнішня політика в Україні, люди, що займаються зовнішньою політикою, зіграли дуже злий жарт. Коли переклали фактично відповідальність за український суверенітет, і за стан справ в Україні, на третю країну. Не важливо на яку. На Трампа, на Байдена, на Путіна, на Меркель. І виходить, а що українці можуть? І тепер настає такий момент, коли вже зрозуміло, що Україна як держава сам на сам з усіма", - сказав Максим Карижський.

Він зазначив, що історія підтверджує, що всі країни залишаються сам на сам з усіма.

"З огляду на те, що у суверенітету українського є прямий виклик з боку Кремля, то виявляється, що і з Росією доведеться або воювати, або домовлятися. Але тільки проблема в тому, що воювати — це завжди невідомо чим війна закінчиться. А щоб домовлятися успішно — це теж складно. Ось, Зеленський думав, що потрібно просто домовитися. Виявляється, що треба мати свою версію спільного з Росією майбутнього, можливо. Щоб домовитися з Росією, а не воювати", - додав Карижський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський зазначив, що в політику останні 20 років приходить риторика брехні на риториці обіцянок.