Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про зарплати і премії керівництва великих українських підприємств, які виплачуються за рахунок українських громадян.

«Сукупний борг Пенсійного фонду держбюджету України становить понад 70 млрд грн. При цьому 41% пенсій українців оплачується не за рахунок ПФУ, а за рахунок прямих дотацій з держбюджету. Але цю ситуацію можна змінити», - говорить Завальнюк.

За її словами, у 2021 році доходи ПФУ складуть рекордні для України 495,5 млрд грн. Журналістка повідомила структуру доходів: 294 млрд - надходження від єдиного соціального внеску, 195,5 млрд - перерахування з держбюджету, з них 21,7 млрд грн - покриття з держбюджету запланованого дефіциту.

«Простими словами – це і є розрив ліквідності фонду, який не може зібрати з працездатного населення кошти для утримання непрацездатного населення. Держава змушена вирізати гроші з інших статей бюджету для виплат пенсій», - пояснила Завальнюк.

При цьому, заявила вона, якщо виключити деякі статті витрат з нашого бюджету, грошей вистачить на всі необхідні виплати. Наприклад, говорить Завальнюк, стала відома зарплата керівництва і членів Наглядової Ради «Укрзалізниці»: у 2020 і 2019 роках винагороди правлінню АТ «Укрзалізниця» складалися в основному з заробітної плати, відповідних нарахувань та премій і становили 53 018 000 долл і 71 417 000 долл відповідно.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«А тепер давайте підрахуємо, за два роки ми заплатили 124 435 000. Це за підприємство, яке щорічно зазнає збитків. 124 мільйони за неефективну роботу. А топ-менеджери «Нафтогазу» отримають премію в 700 мільйонів. Топ-менеджмент «Нафтогазу» отримає премію в розмірі 1% від 2,9 мільярда доларів, які виплатить Україні російський «Газпром», - розповіла журналістка.

За словами Завальнюк, народ України, який нібито не наповнює скарбницю, виплачує мільйонні зарплати менеджерам і правлінню, які вводять державні структури в збитки.

Раніше для Знай.ua Завальнюк заявила, що, за офіційною статистикою, ми заробляємо менше всіх в Європі.

Як повідомляв Знай.ua Бізяєв вважає, що в своїй статті Путін дав зрозуміти, що весь пострадянський простір належить йому.