Філософ, політолог і історик Михайло Мінаков назвав у програмі «Романенко. Бесіди» 4 функції, що є ключовими для держави та обов’язково мають бути втілені. На його думку, в цьому і полягає проблема України.

Як розповідає експерт, як мінімум 4 ключові функції забезпечують силу та могутність держави. Першою він називає захист власної території. «Ми повинні мати таку армію і таку структуру безпеки, яка може забезпечити безпеку для цієї країни», - підкреслює Мінаков і додає, що йдеться передусім про стратегію створення війська. Принагідно політолог зауважує, що здатність ефективно та оперативно реагувати на загрозу особливо важлива зараз для України, яка знаходиться між ворожими РФ і Заходом.

Наступна функція, каже він, пов’язана з унікальними послугами, серед яких першою є справедливість. «У нас чомусь все звелося до розмови про реформу суду, хто кого буде призначати замість того, щоб дивитися, як громадянин може отримати справедливе рішення в розумні строки», - обурюється Мінаков.

«Інша функція – це підтримка унікальності суверенітету саме уряду», - зазначає він. Водночас в України із цим, каже Мінаков, є проблеми: вже як протягом 7 років інші організації постійно підривають авторитет чинної влади. Як пояснює філософ, жодна структура не має мати права хоч якось зазіхати на владу чи своїми діями порушувати законодавство та Конституцію.

І останнім пунктом історик називає збір податків, із чим в України теж є проблеми.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами Мінакова, втілення цих 4 функції гарантує як мінімум існування держави. Натомість в Україні, каже він, все навпаки: «Все поставлено з ніг на голову».

Як повідомляв Знай.ua, Мінаков порадив Україні переглянути своє уявлення про європеїзацію.

Також Знай.ua писав про те, що Мінаков назвав наслідки автократизації держави.