У новій програмі «Головне» на каналі My.ua політтехнолог Олександр Кочетков розповів про залежність української влади від постійних рейтингових досліджень і секрет сталості рейтингу Зеленського.

«У нас в Україні на сьогоднішній день рейтингозалежна влада. Як наркоман залежить від хімічної речовини, так само наша сьогоднішня влада залежна від «циферок» рейтингу. І тому кожного тижня владою проводяться закриті рейтинги, щоб знати, що відбувається і які тенденції і коливання. І будь-які навіть крихітні події звіряються за рейтингами, так що рейтинги для них дійсно важливі», - розповів він.

Кочетков вважає, що якщо є такий попит в рейтингах, то тут же з'являються маніпулятори і фальсифікатори, які починають засовувати некондиційний товар. А у професіоналів, які займаються виборами, підтвердив він, прийнято замовляти дослідження у перевірених агентств, щоб зорієнтуватися в реальній ситуації.

«І порівнюючи результати різних досліджень і накладаючи їх одне на інше, можна отримати приблизну картину рейтингу. І тепер доповідаю: рейтинг у Зеленського приблизно такий же, як і був напередодні. У Зеленського рейтинг не змінюється, він стоїть. Це фантастично, тому що таких президентів у нас ще не було. Стабільність його рейтингу мене змусила задуматися і з'ясувалося, що електоральне ядро ​​його виборців – це люди, які люблять і сприймають його емоційно із зовнішнього боку, а не як державного діяча», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Решмеділової про політику ЄС по Росії: «Однією рукою ми санкції накладаємо, а іншою рукою тиснемо руку Путіну».

Також раніше для Знай.ua Бортник розповідав, як влада відволікає увагу народу від серйозних проблем.