Чи можливо, що зараз Володимир Зеленський прагне знайти ще один козир перед поїздкою в США? Чи допоможе це Україні звільнитися від формули Штайнмаєра?

Стан справ у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розглядає політичний експерт Олександр Мусієнко.

«Меркель і сама розуміє, що формула Штайнмаєра не буде імплементована в українське законодавство. У нас проти цього завжди знайдеться залізний аргумент: Росія не виконує пункт про припинення вогню. Ми чекаємо зустрічі Зеленського з Байденом, тому що хочемо включити США в Нормандський формат. Але Блінкен в ході свого візиту до Києва вже заявив: потрібно продовжувати тиск на Росію, щоб примусити її до виконання Мінських угод. Україну така позиція цілком влаштовує. Після женевської зустрічі Байдена з Путіним високопоставлений представник Білого Дому (є така формула, коли ім'я і посаду людини не називають) заявляв, що у США та у Росії протилежне бачення Мінського процесу», - нагадує експерт.

На його думку, позиція Вашингтона влаштовує офіційний Київ.

«Ми постійно ставимо якісь претензії до США, хоча в мінському питанні вони начебто на нашому боці», - зазначає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Максима Ялі, дата поїздки Зеленського в США стане відома після зустрічі Байдена і Меркель.

Також Знай.ua повідомляє, що заяву Ангели Меркель про вибори на Донбасі прокоментував політолог і дипломат Вадим Трюхан.