У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» політолог і дипломат Вадим Трюхан прокоментував заяву Меркель про вибори на території ОРДЛО та щодо «Північного потоку-2» за підсумками візиту президента Зеленського у Берлін.

Дипломат вважає, що Німеччина для себе вже давно все вирішила і зустріч із президентом Зеленським радше була формальна. Аби не бути голослівним, він нагадує, що канцлер хотіла провести пресконференцію до вечора і аж ніяк не пізніше. «Там залізобетонна позиція і ніхто у ФРН не збирався нічого змінювати й ні про що домовлятися з Зеленським», - підкреслює Трюхан.

Він нагадує, що йшлося про три питання, на які Німеччина дала категоричні відповіді: «Північному потоку – бути? Так. Все, забули. Зброї Україні – не буде? Ні, залізобетонне. Виборам в ОРДЛО – бути» - каже експерт.

Особливо він акцентує увагу на останньому пункті – проведення виборів на території ОРДЛО – це найнебезпечніше з того, що сказала Меркель. Трюхан додає, що це позиція не лише Німеччини, але й Франції та ОБСЄ.

Сам експерт обурюється щодо цього, адже про які вибори можна говорити, якщо Україна не контролює цю територію. «Ті норми та стандарти ОБСЄ, які були святою коровою, ті цінності, які завжди намагалися впроваджувати у країнах-сусідах європейців, в тому числі й в Україні, нічого вже не варті порівняно з тими інтересами, які стоять насправді на кону», - констатує дипломат.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Отже, він підсумовує, що Європа готова дозволити Росії провести вибори на окупованих українських територіях, визнати їхні результати та відповідність стандартам ОБСЄ.

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан розповів про позицію України у відносинах з Німеччиною.

Також Знай.ua писав про те, що Трюхан порадив Україні передусім донести свою позицію до Байдена і зацікавити його.