Чи виправдалися надії на те, що після приходу до влади Джо Байдена США повернуться в європейську політику та активно підтримають Україну? Це питання у програмі «Що далі?» з Русланом Бізяєвим на каналі «Знай 24» розглядає дипломат і політолог-міжнародник Вадим Трюхан.

«Я дотримуюся того погляду, який висловлював до президентських виборів в США: Україні все одно, хто стане президентом. Нам головне - донести свою позицію до президента США і зацікавити його. Але у мене склалося враження, що саме вміння зацікавити - це ахіллесова п'ята України. Байден сидить в Овальному кабінеті вже п'ять місяців, а у нас дотепер посол без вірчих грамот. Агреман є, але вірчі грамоти все ще не вручені. А у такого посла обмежене поле для маневру, обмежене коло контактів. Як взагалі можна було міняти посла в той момент, коли було життєво важливо донести до США свою позицію? Адже в Вашингтоні сидів професійний дипломат», - говорить експерт.

На його думку, саме заміна посла в США - це головний ляп нинішньої української влади на американському напрямі.

«До самої Маркарової у мене ніяких претензій немає. Можливо, вона була хорошим міністром фінансів, але в дипломатії так справи не роблять. Посла змінюють в спокійній ситуації, коли не потрібні якісь рішучі кроки. Володимир Єльченко, який був послом до неї, зміг би пробитися до адміністрації Байдена, а Маркарова не змогла - саме тому, що була тільки що призначена», - вважає Вадим Трюхан.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він назвав війну результатом невдалої роботи дипломатів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Трюхан розповів про кадровий голод в державних органах.