Дипломат Вадим Трюхан у програмі «А как на самом деле?» заявив, що війна – це наслідок невдалої роботи дипломатів. Дипломат розповів про важливість дипломатії у питаннях війни.

«Війна має декілька площин: збройний конфлікт, коли воюють військовослужбовці, а також питання інформаційної війни, коли воюють пропаганди обох сторін і у цьому випадку наша пропаганда програє вчисту. Російська пропаганда працює дуже потужно, величезні гроші туди інвестують, і працює вона по усьому світу. Є питання економічної і енергетичної війни, де росіяни нам заборонили транзит будь-яких товарів з Центральної Азії», - зазначив Трюхан.

За словами дипломата, також існує юридичний фронт, де Україна веде у трьох різних юрисдикціях позиви. Але, як зазначив Трюхан, найважливіший напрям – політико-дипломатичний.

«Політико-дипломатичний напрямок найважливіший, тому що війна танками поширюється, коли не справляються дипломати, коли у політико-дипломатичній сфері не досягаються результати. Держава мала б робити акцент на політико-дипломатичний фронт, тобто інвестувати ресурси в українську дипломатію, і мала б залучати дипломатів на усіх стадіях переговорів», - підкреслив Трюхан.

На думку дипломата, зараз в Україні дипломатична сфера у сенсі кваліфікації слабка: перемовники по питанням Донбасу не ведуть переговори належним чином. Як зазначив Трюхан, в Україні є талановиті та кваліфіковані кадри, які б могли очолити перемовини.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Це ж бачать наші Західні партнери. Вони аналізують, у режимі нон-стоп пишуться депеші з Києва з посольств. Це вони на зустрічах тільки посміхаються, а як тільки приходять у посольства, то дають вказівки своїм дипломатам писати так, як є, і вони пишуть – «непрофесійні люди, непослідовно», - розповів Трюхан.

Нагадаємо, для Знай.ua Трюхан розповів про кадрову проблему у державних органах.

Раніше Знай.ua публікував думку Трюхана, що Захід навчився діяти тихо.