Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів, коли ми дізнаємося дату поїздки Зеленського в Вашингтон. За його словами, Меркель вимагає впровадження «формули Штайнмаєра» в українське правове поле.

«Швидше за все, остаточну дату зустрічі (Зеленського і Байдена, - ред.) ми дізнаємося вже після візиту самої Меркель в Білий дім. І це не випадково. На ній пані канцлер, якій до «дембеля» залишилися лічені місяці, ознайомить главу Білого дому з позицією України з тим планом дій по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який обговорювався із Зеленським у Берліні», - зазначив Ялі

За словами Ялі, Меркель зазначала, що Україні доведеться імплементувати в українське законодавство «формулу Штайнмаєра». На думку політолога, «формула Штайнмаєра» є некоректною.

«Прописана послідовність кроків в ній проведення виборів в ОРДЛО фактично означає, що проведені вони будуть під дулами російських автоматів і під контролем окупаційних адміністрацій. Перетворившись, таким чином, в порожню формальність по їх легітимації і без дотримання стандартів ОБСЄ, участі всіх українських партій, вільного доступу ЗМІ та спостерігачів на виборчі дільниці», - підкреслив Ялі.

Як зазначив експерт, «формула Штайнмаєра» не дозволить провести об'єктивні вибори, адже процес буде проходити в присутності російських військових.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі про статтю Путіна сказав: Всі ці заїжджені тези вже 7 років озвучуються і тиражуються роспропагандою.

Також Знай.ua публікував слова Ялі про статтю Путіна: Переклад на українську зовсім не випадковий.