Політолог-міжнародник Максим Ялі в програмі «Контрольний удар» прокоментував резонансну статтю президента РФ Володимира Путіна про «один народ», публікацію якої назвав подією, що безпосередньо стосується України і врегулювання конфлікту на Донбасі.

У цьому контексті він зазначив, що статтю Путін пообіцяв написати після зустрічі з Байденом в Женеві, а вийшла вона якраз після зустрічі Меркель із Зеленським. На думку політолога, це не збіг.

Ялі нагадав, що зовсім недавно, відповідаючи на питання, чому Путін не погоджується на особисту зустріч з президентом України, президент РФ заявив, що в цьому немає сенсу, адже Україна нібито перебуває під зовнішнім управлінням.

«Що стосується змісту статті, то насправді нічого нового в ній Путін не сказав. Всі ці заїжджені тези вже 7 років озвучуються і тиражуються роспропагандою на чолі з Соловйовим, Кисельовим та іншими «скабеєвими». Не бачу сенсу докладно зупинятися на історичних неточностях, невідповідностях, пересмикуваннях і так далі. Найцікавіше, що, виклавши переклад статті українською, тим самим Путін сам обнулив головний посил статті про «один народ», - каже Ялі.

Політолог зазначив, що багато коментаторів в соцмережах, вказували на це, але не зрозуміли головного - навіщо на це пішли в Кремлі, прекрасно усвідомлюючи можливу реакцію. Крім цього, важливим є час виходу статті, додав Ялі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Чому саме зараз? А не у 2014-15, під час піку інформаційних баталій і «гарячої» фази війни, а саме після зустрічі з Байденом в Женеві? Та тому, що негласні домовленості, досягнуті на зустрічі з президентом США в Женеві, судячи з усього, дали Путіну не тільки психологічний підйом після 7 років ізоляції і обструкції, а й підстави перейти в активний контрнаступ», - заявив Ялі.

Політолог також додав, що Путін особисто як автор і ініціатор війни з Україною вирішив очолити черговий «хрестовий похід» в боротьбі за території колишньої імперії.

Як повідомляв Знай.ua, Харебін заявив, що Путін у своїй статті оперує категоріями XVII століття.

Також Знай.ua повідомляв, що Куса розповів про проблеми ЄС і латентних євроскептиків.