Чому стаття, яка висловлює погляди Путіна на пострадянський простір взагалі та Україну зокрема, з'явилася саме зараз? Ситуацію в програмі «Романенко. Бесіди» коментує політичний консультант і медіаменеджер Олександр Харебін.

«У Росії настільки бояться висловлювання «Київська Русь», що замість цього кажуть «Давня Русь». Ці російські страхи Путін показує своєї статтею. Інше питання, чому сама Україна не розробляє цей напрямок. Ми можемо повернути свою історичну пам'ять, своє коріння. Путін у своїй статті оперує категоріями XVII століття. Зробити крок далі він боїться. Так, Путін багато говорить про Велике князівство Литовське, але це тільки димова завіса перед тим, як сказати головне: в XVII столітті Російська імперія це все зібрала, а в 1922 році був створений Радянський Союз», - каже гість програми.

За його словами, це просто історична маніпуляція.

«Факти в статті Путіна наводяться справжні, але ніхто не придивляється до їх історичного контексту. Чи було це? Так, було, але чому було? Це дуже тонка матерія. Головне питання: чому це сталося зараз? Путін заявляє, що багато його запитували, чому він опублікував статтю. За його словами, мільйони українців страждають за російською ідентичністю», - зазначає Олександр Харебін.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Вадим Трюхан розцінив статтю Путіна як заявку на відновлення не СРСР, а Російської імперії.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Руслана Бізяєва, Путін в цій статті заявив претензії на весь пострадянський простір.