Місія ОБСЄ пішла, а на Донбасі надто нічого не помінялося. Цю ситуацію прокоментував воєнний експерт Юрій Кочевенко у програмі «Що далі?» з Мирославою Бобровською на каналі «Знай24».

Гість програми зазначає, що все, що робила місія ОБСЄ на Донбасі, так це публікувала звіти. «Через ці звіти максимум, що відбувалося, це було невеликим інфоприводом. Не надто цікавим», - міркує він. Як каже Кочевенко, якби на основі цих звітів ПАРЄ та ООН ще приймали певні рішення, то місія ОБСЄ мала б хоч якийсь сенс, інакше – його немає. «Нічого драматично з відходом ОБСЄ не зміниться», - каже він.

Тобто, констатує експерт, із самого початку місія ОБСЄ лише спостерігала за подіями на Донбасі, але жодних важелів впливу не мала, аби змусити окупантів виконувати їхні зобов’язання. «Ми зараз в цілому спостерігаємо картину, коли міжнародні інституції не здатні взагалі бути ні посередниками, ні тим більше якимись гарантами в рішенні серйозних міжнародних конфліктів», - стверджує Кочевенко.

На його думку, цю безпорадність прекрасно доводить якраз-таки місія ОБСЄ і її непомітний відхід. Кочевенко додає, що весь цей час агресію окупантів обмежували саме Збройні сили України, а не місія ОБСЄ, «Мінськ» чи Нормандська четвірка. «Вони знайшли нарешті в собі сміливість визнати той факт, що ця місія виявилася безглуздою…», - підкреслює експерт.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак заявив, що Росія може анексувати в України острів Зміїний.

Також Знай.ua писав про те, що Теліженко назвав наслідки згортання місії ОБСЄ.