Політичний експерт Олег Постернак в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, що Росія може анексувати у України ще одну територію в День Незалежності.

"Коли уважно читати статтю Путіна, там є згадка про те, що острів Зміїний передався Румунією СРСР в 1948 році. Раніше Росія в своєму пропагандистському дискурсі робила ставку на Донбас, Крим, південь Бессарабії. Західну Україну в 1939 році. Тобто калейдоскоп українських територій, які нібито збирала Росія в єдину Українську Радянську Республіку. А острів Зміїний як би виключався. А тут раптом він згадується. Дивіться, чому не в цей День Незалежності? Організувати масштабну військову провокацію", - сказав Олег Постернак.

Він зазначив, що на острові Зміїному знаходиться всього кілька українських прикордонників. Це регіон в 35 км від дельти Дунаю, і має стратегічний вихід на порти Бессарабії.

"З точки зору геостратегії — це приниження України, підтвердження статті Путіна. Повернення територій, нібито споконвічних, до Російської Федерації. Природно, це консервування для внутрішнього контексту, і демонстрація величі Путіна і його правлячої партії "Єдина Росія" перед виборами в Думу. Це ідеальний момент", - додав Постернак.

За його словами, Росія може обмежитися тільки анексією острова, і далі вони не будуть загострювати ситуацію на міжнародній арені. При цьому, українські спецслужби можуть прорахувати ці сценарії і попередити їх.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карижський заявив, що з Росією доведеться або воювати, або домовлятися.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бортник зазначив, що українське суспільство російський лідер намагається душити, брати в обійми.