Статтю Путіна, присвячену відносинам України з Росією, можна використати як ідеологічний та політичний інструмент. Яким буде хід президента РФ? На цю тему міркує політолог Руслан Бортник у своєму блозі.

На думку політолога, стаття Путіна має безліч цікавих посилів. Передусім, каже він, це ідеологічний документ і він, очевидно, вже входить в політичну конституцію президента РФ. «Вже сьогодні говорять, що в російських збройних силах в обов'язковому порядку вивчають цю статтю, як офіційну ідеологему, офіційний ідеологічний підхід до української проблеми», - повідомляє експерт.

Бортник пояснює, що згідно з логікою цієї статті Україна – не суверенна держава, а периферійна територія РФ, захоплена недругами із Заходу. Водночас, підкреслює він, абсолютно проігнорована роль української цивілізації в історії.

За словами ведучого, тут можна відчитати два сигнали, один з яких адресований українському суспільству, а інший – елітам Заходу та України. Зокрема останніх, каже він, президент РФ застерігає від розбудови антиросійської України в її сучасних кордонах, мовляв, її відразу же зруйнують. «Українське суспільство російський лідер намагається душити, приймати в обійми, українському суспільству мчить сигнал, що українці - брати, друзі, члени сім'ї, ми всі один народ», - стверджує Бортник.

Отже, він робить висновок, що свою статтю Путін, очевидно, використає і на виборах. Політолог пояснює, що це буквально ідеологічний та політичний інструмент, прапор і пряма заява про майбутнє України та стратегію самої Росії.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі порівняв статтю Путіна з нацистською пропагандою.

Також Знай.ua писав про те, що Путін у своїй статті оперує категоріями XVII століття.