Українськомовна стаття президента РФ має одне неявне, але доволі важливе завдання. Детальніше про це розповів політолог-міжнародник Максим Ялі у програмі «Контрольний удар».

Прочитавши цю статтю, політолог зробив такий висновок: «Таке відчуття, що Путін живе не у 21 столітті, а максимум на початку 20-го часів Миколи II». Він не вважає за потрібне зараз пояснювати щось про національну ідентичність, про її формування, мету, значення, але ще раз нагадує, про що написав Путін. Як каже Ялі, президент РФ не вважає, що українці мають мати власну державність та розпоряджатися ресурсами, а їхня територія – подарунок Леніна, після розпаду СРСР частину потрібно було повернути назад.

Також, додає він, у статті заперечується в принципі існування українського народу, стверджується, що він – частина російського, малороси, як білороси та великороси. «Зараз же хочу зробити акцент на тому, навіщо статтю Путіна переклали українською мовою, якщо він в ній в принципі заперечує наше право називатися окремим народом», - міркує Ялі. Він зазначає, що саме мова визначає нашу інакшість чи будь-якого іншого народу.

Принагідно політолог згадує Другу світову війну, коли перед наступом військ населення годували пропагандою, аби воно не так сильно опиралось. У приклад ведучий наводить листівки, які нацисти скидали з літаків для кожного регіону його рідною мовою. Аналогія зі статтею Путіна, на його думка, очевидна. Отже, він робить висновок, що ця стаття – пропаганда, яка не відповідає ані науковій методології, ані реальності подій, ані історичним фактам.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський заявив, що Путін вже давно уявив себе царем Петром I.

Також Знай.ua писав про те, що Харебін прокоментував погляди Путіна, висловлені у його статті.