Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про те, чому і наскільки скоротився видобуток газу при тому, що сховища залишаються напівпорожніми.

«При напівпорожніх сховищах газу, держкомпанії продовжують скорочувати видобуток блакитного палива. За 6 місяців 2021 року видобуток газу скоротився ще на 4%», - повідомила Завальнюк.

Вона розповіла, що за перше півріччя 2021 року Україна видобула 9,750 млрд кубометрів природного газу, і це на 4% менше, ніж в минулому році.

«У порівнянні з 2019 роком видобуток скоротився на 7%. При цьому, найбільше скорочення видобутку газу спостерігається в державних компаніях - АТ «Укргазвидобування» і ПАТ «Укрнафта». У той же час «Укрнафта» скоротила видобуток на 7,3% - до 542 млн куб м, а «Чорноморнафтогаз», навпаки, збільшив обсяги видобутку в зазначений період майже на 9% - до 5 млн куб м», - говорить Завальнюк.

За словами журналістки, видобуток приватних компаній стабілізувався за результатами роботи в січні-червні 2021 року - на рівні 2,42 млрд куб м. Вона також зазначила, що в попередні місяці видобуток приватними компаніями також був нижчим, ніж в минулому році.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Однак, приватні добувачі активно нарощують видобуток в останні місяці. У той же самий час ціна на газ в Європі злетіла до $464/тис. куб. м», - говорить Завальнюк.

Раніше Завальнюк розповіла, що за офіційною статистикою, ми заробляємо менше всіх в Європі.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Павловський назвав прийнятну суму прожиткового мінімуму.