Політолог Віталій Кулик в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, чи відбувається в Україні повноцінна боротьба з олігархами.

"Ми бачимо, що в санкційних списках з'являються компанії, які належать безпосередньо олігархам. І це б'є по них, це не просто страшилка. Тобто, це такі собі незручності, некомфортності, які виникають для ведення бізнесу. Це викликає роздратування. Я б не сказав, що вони бояться сильно щоп'ятниці, але це викликає роздратування. Причому, воно призводить до консолідування людей, які раніше перебували в жорстких конфліктах між собою", - сказав Віталій Кулик.

Він зазначив, що на цьому ґрунті може утворитися антипрезидентський консенсус, який зможе консолідувати фінанси, політичні та медійні ресурси.

"Зеленський це розуміє. І спроба розгорнути цю деолігархізацію, на мій погляд — це не можна назвати повноцінною війною з олігархами. Це якісь половинчасті рішення. Це те, що я говорю про "трошкізм". Трошки того, трошки сього. Такий "трошкізм" — він призведе до поразки цілої політики", - додав Кулик.

За його словами, це не повинні бути переслідування одного олігарха, а повинно торкнутися всіх.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що Зеленський розуміє, що головним його політичним опонентом є Медведчук.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Спірідонов заявив, що Верховна Рада є турбулентною.