Що відбувається зараз з усілякими неврахованими територіями, зокрема, горами та пасовищами? Про це у програмі «Романенко. Бесіди» розповідає політолог Віталій Кулик.

«Я прожив півтора місяця в Карпатах і відчував у народі зростання невдоволення. Говорили: ця гора продана, і ця продана, у неї є господарі. Селянам уже не дозволяють випасати худобу на пасовищах, там будуються парканчики. Йдуть справжні обгородження, як колись в Англії. Далі селяни втрачатимуть роботу, бо новий господар найме якихось китайців або механізує виробництво. Де працювали сто осіб, там залишаться дві. А куди їхати іншим? Гроші швидко закінчаться, і тоді почнуться бунти. Я не думаю, що в Україні можливі якісь селянські війни на кшталт Жакерії, але підпали поміщицьких садиб виглядають цілком реальними», - прогнозує гість програми.

За його словами, селяни вже розпланували черговість: кому з панів першому говорити вогняне «спасибі», а кому другому.

«Нинішня влада ще немає налагодженої системи насильницького придушення, все тримається на РНБО. Тому такі селянські повстання можуть сумно позначитися і на її долі. При розвалі силових структур і наявності в країні безлічі охоронних агентств і приватних військових компаній впоратися з цією стихією буде практично неможливо», - вважає Віталій Кулик.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав мінімальну вартість одного гектара української землі.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами колишнього народного депутата Віталія Гудзенка, податки на землю зростуть і для громадян, і для бізнесу.