У новій програмі «Діалоги з Макаренком» народний депутат VIII скликання Віталій Гудзенко розповів що отримає держава Україна від закону про ринок землі.

«Україна отримає достатньо багато податків, в першу чергу від найменшого шматочка пайової землі проста людина буде сплачувати набагато більше. Наступний етап, аграрний бізнес буде платити податки за землю в два рази більше, ніж зараз. Тобто держава податки отримає», - підкреслив він.

Гудзенко підтвердив, що громадянин, який має пай, буде платити податків більше, якщо він одноосібник, а якщо він не одноосібник і здав землю в оренду аграрію чи фермеру, то вони будуть платити податок за людину і самі будуть платити у два рази більше, тому для держави це є корисним.

«А ось громадянин і бізнес втрачають на кожному етапі. Перше, коли ти в десятки разів почнеш платити більше, раніше людина не платила податки і спокійно обробляла землю, маючи до двох гектарів землі, а від двох вже йшли податки. Сьогодні податки почнуть платити, починаючи від 50 соток землі, а за кожний гектар людина буде платити податок приблизно 90 доларів», - розповів він.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Гудзенко сказав, що для аграріїв в плані у два рази підняти податок, бо це єдиний податок, який платять аграрії.

«Тому що аграрії, які мають четверту групу, вони не платять податок на прибуток, а поки вони не платять податок на прибуток підіймається єдиний податок у два рази і більше, який буде приближений до податку на прибуток», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Романченко, що в Україні фактично був створений тіньовий ринок землі, про який всі знали.

Також раніше для Знай.ua Романченко пояснював як працює ринок землі і розповів про ціни на ньому.