Мандрівний філософ і журналіст, експерт з Індії, Китаю, Південно-Східної і Центральної Азії Євген Іхельзон у студії програми «БДСМ» Олексія Толкачова дає відповідь на запитання: чому в Україні жити боляче?

«Для мене найбільша проблема тут – знайти коло людей, з якими ти можеш ділитися думками про майбутнє, філософськими думками. Це дуже в Україні важко, і чим далі – тим гірше. З цього виходить ще одна проблема. Ти це коло знайшов, із цими людьми спілкуєшся, і коли з нього виходиш у зовнішній світ – це дуже травмуючий досвід. Ти розумієш, що всі ваші думки та ідеї потрібні тільки вам, а життя іде натуральним шляхом», - каже він.

Водночас у Києві дуже легко знайти будь-яке середовище, каже він.

«Тут всі ідіоти можуть приїхати і знайти людей, з якими вони будуть спілкуватися. Люди з абсолютно дивними ідеями, люди без ідей – всі собі тут знайдуть однодумців. А за межами Києва середовище є дуже ворожим. У нас є країна з чітко вираженим центром і всі, хто хочуть щось сказати, мають приїхати в Київ. На жаль, ми не продукуємо розширення цього середовища на всю країну, і наша інноваційність, наша філософія, наші нові ідеї, які хочуть змінити суспільство, за рамки Київської окружної не виходять», - каже Іхельзон.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Слово «республіка» дуже близьке українській ДНК, - Друзенко.

Як раніше повідомлв Знай.ua, Будь-яка залежність людини несе в собі негативні наслідки, - Альохіна.