Корупцію в країні, з точки зору психології, можна розглядати як елемент клептоманії і психологічної деформації, що викликає залежність. Про це розповіла психотерапевт, фахівець з розвитку колективної психологічної безпеки Ольга Альохіна в гостях у Олексія Толкачова в програмі «БДСМ» на YouTube.

«Будь-яка залежність людини несе в собі негативні наслідки, особливо якщо ця людина має владні повноваження. Для того, щоб батько у вигляді політика, хоч якось функціонував, йому треба залякати релігією в концепції гріха, тому що соціальна совість - це те, що нам дозволяє ходити одягненими на вулицю і т.д.», - сказала вона.

Альохіна розповіла, що соціальна совість - це три почуття: сором, совість і вина. За її словами, це почуття, які формуються у людей з раннього віку. Альохіна додала, що якщо десь ці почуття не сформувалися повністю або не було адекватної реакції на вчинки, то у людей відбувалася психологічна деформація.

«У процесі життєвого навчання ідентифікації себе як особистості, людина повинна навчитися витримувати різницю поглядів і бачити об'ємно всю картину того, що відбувається. Багато людей для того, щоб не чути критики у свою сторону, намагаються налагодити дружні зв'язки з людьми, які їх критикують», - сказала вона.

Альохіна резюмувала, що така ситуація проєктується і в політиці, коли люди знаходяться при владі, оточують себе тільки друзями і кумами, щоб не чути критики у свою сторону, і їм не доводилося підтверджувати свою компетенцію справами і діями.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Донія, що всі проблеми, які навколо нас - йдуть від нас самих.

Також раніше Доній розповідав, що громадяни мають навчитися правильно обирати владу і мислити критично.