Політичний аналітик Віталій Романченко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чому останнє позачергове засідання Верховної Ради є ганьбою.

Віталій Романченко зазначив, що останнє позачергове засідання Верховної Ради було ганебним.

“За моїм переконанням — це ганьба. В залі було 99 депутатів. Тобто, президент написав голові Верховної Ради — скликаємо позачергову сесію… Будь-який президент визначає, що є певна пріоритетність. От, терміново потрібно розглянути якесь питання. От, наприклад, катастрофа якась в Україні відбулась. Або війна розпочалась. Все, терміново збираємось, президент визначив. Депутати мають зібратися. Тому що це їх прямий обов’язок”, - сказав Романченко.

За його словами, на цих засіданнях можуть бути доленосні рішення для країни, тому депутати мають бути на робочому місці.

“А ми спостерігаємо абсолютну неповагу народних депутатів, тому що всі відпочивають… Ми розуміємо, що всі вони поїхали відпочивати за кордон. І в цьому є неповага до нас, як до людей. Тому що в принципі суспільство їх обрало саме для таких ситуацій. Для того, щоб вони представляли наші інтереси. Президент визначив якісь пріоритети, які потрібно розглянути негайно. Якісь питання. Все, вони мають зібратися”, - додав Віталій Романченко.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Він зазначив, що ця ситуація створює козир для президента, оскільки можна апелювати до того, що це народні депутати не голосують за законопроєкти, які є потрібними.

Як повідомляв Знай.ua, Борислав Береза зазначив, що пора піднімати питання перевиборів ВР, до якої є недовіра в українців і презирство у західних партнерів.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Бортника, все те, що реальне, цій Верховній Раді було недоступне.