Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів про рейдерські атаки. За його словами, рейдерські захоплення бізнесу сильно б'ють по економіці.

«Рейдерські атаки йдуть на дуже успішний системний бізнес, який створюється з нуля. І це не радянська індустріальна спадщина, а це те, що робиться мізками, те, що люди придумали. Рейдерство не тільки зосереджено на фермерські господарства, а влітку це особливо актуальна тема, коли збирають урожай», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, зараз в Україні рейдерським захопленням піддаються креативні сфери бізнесу, а не тільки фермерство і промисловість. Як зазначив політолог, було створено підрозділ поліції, який спеціалізуватиметься на рейдерських атаках на фермерів, які себе захистити не можуть.

«Потім ми дивуємося, чому Україна деіндустріалізіруєтся та чому протягом багатьох років падає частка доданої вартості у внутрішньому валовому продукті», - підкреслив політолог.

Як зазначив Карасьов, внаслідок рейдерських атак на промислові об'єкти в Україні скорочується кількість робочих місць і прибутковість підприємств і додана вартість продукції зменшується, що призводить до економічних проблем.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, що посприяло відставці Авакова.

Також Знай.ua публікував слова Карасьова: У нас дуже великий внутрішній прозахідний сектор політики.