Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, чи може Україна зробити переорієнтацію політичного курсу. За його словами, для цього повинен бути запас економічної міцності.

«Звичайно, ні, а як її зробити? У нас дуже великий внутрішній прозахідний сектор політики. Відразу буде дуже багато тиску і протести. Щоб маніпулювати великими гравцями треба, щоб у нас була сильна економіка, і ми не були залежними від МВФ», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, економіка є ключовим фактором в політичних іграх. Як зазначив Карасьов, залежність від міжнародних валютних інстанцій не дає можливість мати повну свободу дій в сенсі зовнішньої політики.

«Західники виставляють нам досить серйозні умови і не завжди нам допомагають так, як ми хочемо. Для того щоб розвернутися треба мати під контролем всю політику – вона повинна контролюватися одним центром влади, але поки цього немає», - підкреслив політолог.

Як зазначив політолог, в країні повинна бути стабільна політична ситуація, щоб уряд міг вибирати конкретний курс, при цьому не отримуючи хвилю протиріччя на свою адресу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, до чого призвела критика Заходу від Зеленського.

Також Знай.ua публікував слова Карасьова, що нас візьмуть в НАТО, незважаючи на війну на Донбасі.