Політолог Олексій Якубін у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що Україна виявилася не готовою до перемоги Джо Байдена на президентських виборах в США.

«У нас просто виявилися не готовими до перемоги Байдена, бо не розуміли або не хотіли зрозуміти Байдена. А для цього потрібно було подивитися його позицію у 2014-2015 році. Давайте не забувати про те, що Байден ще у 2014-2015 році – тобто до президентських виборів в США 2016 року – був дуже промінським політиком», - каже експерт.

Якубін нагадав, що під час виступу у Верховній Раді Джо Байден агітував за Мінські угоди.

«І навіть говорив, що не треба лякати тут всіх федералізацією або федерацією... Це не страшно – США ж федерація. Тобто табуйована в Україні тема – він про це говорив», - сказав він.

На його думку, Байден повертається до своєї старої політики.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Таке відчуття, він хоче перегорнути сторінку 2016-2020 роки, як би начебто не було всього цього періоду, і просто продовжити з тієї точки, на якій він почав. І ми це бачимо. Я так розумію, що він усвідомлює, що у нього не так багато часу для того, щоб розгойдуватися», - зазначив політолог.

Він підкреслив, що світ Байдена відрізняється від світу його попередника Дональда Трампа.

«Трамп вмів виснажувати патоку в обговореннях з Кім Чен Ином, з Путіним, але при цьому він робив інше. А у Байдена, скоріше, працює модель Віллі Брандта – жорсткі зовні, але м'які всередині», - резюмував Якубін.

Як повідомляв Знай.uа, Чалий заявив, що США примусили Україну відмовитися від ядерної зброї.

Також Знай.uа писав, що Ялі розповів, чи дійсно Україна планує співпрацювати з Китаєм.