Політолог Тарас Загородній у своєму блозі розповів про ризики для України пов'язані з Північним потоком-2. За його словами, це фактично розв'язує Росії руки для наступу.

«Нещодавно відбулася подія, яка була прогнозована. Йдеться про домовленості між Німеччиною і США про те, що США дають добудувати Німеччині Північний потік-2. Які наслідки це для нас несе? Це втрата в першу чергу транзитних платежів – приблизно 2-3 млрд доларів на рік, які ми отримували на транзиті газу», - зазначив Загородній.

За словами експерта, крім втрати грошей існує проблема підтримки життєздатності ГТС. Як зазначив Загородній, це обійдеться Україні в 1 млрд доларів на рік.

«Для РФ в Україні тепер розв'язані руки. Якщо раніше існували ризики, що якщо почнеться широкомасштабний наступ, то будуть ризики для постачань до Європи газу, а тепер ці ризики знімаються. У Росії руки розв'язані», - підкреслив політолог.

На думку політолога, наша ГТС раніше була стримуючим фактором для РФ, тому що Росії просто не вигідно було починати війну і припиняти поставки. Як зазначив експерт, таким чином, Захід практично сам, купуючи газ у Росії, фінансує ймовірний наступ.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів про операцію із затримання ПВК «Вагнер».

Також Знай.ua публікував думку Загороднього, що корупція в Україні вигідна Заходу.