Відносини Заходу з Україною будуються не на партнерських засадах, а на клієнтських. Так сказав політолог Тарас Загородній у своєму блозі, додавши, що Україна заслуговує бути в НАТО і Євросоюзі більше, аніж деякі країни-учасниці.

Передусім експерт зазначає, що повністю підтримує тон критики Зеленським Заходу, адже нарешті Україна почала вимагати якісь результати.

«А то, знаєте, ми самі корумповані і так далі, але почекайте, у мене питання – а хто у нас контролює НАБУ і антикорупційну вертикаль, а хто її формував? Це ж ваші люди», - слушно зауважує він.

Загородній пояснює, що Захід називає корупцію тим фактором, що заважає Україні вступити в Євросоюз, але саме Захід і створив тут антикорупційну систему. Він робить висновок, що всі розмови про корумпованість доволі хитрі і вони нав’язують українцям неповноцінність.

«Хто сказав, що вони хочуть боротьби з корупцією? А я скажу, що це необов'язково, тому що де наші корупціонери гроші зберігають? На Заході», - міркує Загородній. Отже, політолог пояснює, що ситуація з корупцією в Україні, по суті, влаштовує Захід, адже вони мають змогу вивести звідси гроші у свої банки.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також експерт наполягає на тому, що потрібно будувати не клієнтські відносини із Заходом, а нарешті дійсно партнерські. «Будемо вимагати від вас те, що ви від нас вимагаєте, тому що те, що ви влаштовуєте в нашій країні, це «бандустан», по іншому я не можу назвати цю колоніальну політику – вона неприйнятна», - обурюється він.

Водночас Загородній стверджує, що Україна довго боролася за свій європейський вибір і вже цим заслуговує бути і в НАТО, і в Євросоюзі навіть більше, аніж деякі дійсні країни-учасниці. На його думку, поки Україна бореться за незалежність, Захід веде свою гру з Росією і принагідно критикує українців.

Нагадуємо, Загородній заявив, що західні союзники відносяться несправедливо до України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Загородній розповів, наскільки ймовірні перевибори президента.