Політолог Яніна Соколовська в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповіла, що зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена може не відбутися.

"Зустріч зсовували, пересували, і ось ми бачимо 30 серпня. 30 серпня — дата погана. Нам потрібно було зустрітися в липні, щоб 24 серпня, в День Незалежності України, на Кримській платформі ми отримали серйозних політиків. Хоча б Блінкена від Штатів, а ми взагалі хотіли Байдена... Ми хотіли Ердогана, і ми продовжували його хотіти. За Ердогана всерйоз бореться Росія", - сказала Яніна Соколовська.

Вона зазначила, що якби зустріч успішно відбулася в липні, і відносини з США залишилися хорошими, то в Україну приїхали б світові лідери в День Незалежності.

"А тепер незрозуміло. А тепер Кримська платформа починає просаджувати. Якщо основний гість — Ердоган, звалюється, значить тоді вона просаджується взагалі, і з'їжджає на рівень заступників, других, третіх осіб, і так далі. Тобто, абсолютно не той вихлоп, на який розраховував Зеленський. Далі у мене питання, чи відбудеться ця зустріч. Тому що, за великим рахунком, з того моменту, як Штати призначили Німеччину старшою по Україні з рішення газових питань — Штатам з Зеленським і говорити то особливо немає про що", - додала Соколовська.

За її словами, в Україні не відбулося ніяких стратегічних змін, і немає нічого, з чим можна було б приїхати в США.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Прямо сваритися з Путіним — Байден показав, він не хоче. Тобто, він все розуміє, але він хоче стати якоюсь такою стримуючою силою, яка Росію загальмує, і в якийсь кокон її одягне. Дозволить іншим країнам жити в спокої, що Росія не нападе на них завтра. Що ядерна зброя не буде застосована. Тому, візит висить на волосині", - підкреслила політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Джо Байден призначив дату зустрічі з Володимиром Зеленським у Білому домі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Чалий заявив про зміну зовнішньої політики Зеленського, що в результаті він був почутий.