У програмі «Таран влог» політолог Віктор Таран прокоментував підписання Сполученими штатами Америки та Німеччиною угоди про підтримку України та заявив про те, що це лише пуста декларація із великою кількістю красивих обіцянок.

Таран розповів, що 21 липня Держдеп США та МЗС Німеччини синхронно оприлюднили спільну заяву. За його словами, офіційна назва звучить більш ніж цинічно: «Спільна заява США та Німеччини про підтримку України, європейської енергетичної безпеки та наших кліматичних цілей».

«Угода між США та Німеччиною викликала ефект інформаційної бомби. Вона стала завершенням етапу великої геополітичної гри, сповненої цинізму та «реальної політики». Зруйновано низку міфів, популярних в Україні. Наразі створена принципово нова реальність у відносинах України та Заходу», - заявив Таран.

По суті, каже політолог, це – спільне бачення ФРН та США щодо майбутнього Європи після того, як Північний потік-2 запрацює. Таран вважає, що найгірше у цьому документі, те, що це пуста декларація: нам дають багато красивих обіцянок - захистити і не допустити.

«Але, як завжди, західні партнери не дали жодних реальних безпекових гарантій Україні, коли Росія запустить у дію свою геополітичну енергетичну зброю», - переконаний Таран.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Чалий заявив, що США примусили Україну відмовитися від ядерної зброї.