Якщо уболівальники не підтримують спортсмена з трибун, то чи це якось відображається на самому виступі? На це питання відповів олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв у програмі «Головне» на каналі «MY.UA».

Верняєв пояснює, що насправді до підтримки уболівальників можна ставитися по-різному: одних збиває шум, а інших, більш стійких психологічно, – мотивують аплодисменти і крики.

Він зазначає, що гімнастика – чи не найбільш масовий вид спорту, звісно, після футболу та легкої атлетики. А відтак, каже чемпіон, особисто він звик до натовпу в залі, виступати без нього – важко. «Відсутність уболівальників на трибунах дуже позначається на виступі спортсменів, тому що, коли тиша в залі, дуже сумно виступати», - підкреслює Верняєв.

За його словами, показовою в цьому плані є пандемія: уболівальників не було. Окрім цього, пояснює чемпіон, карантинні заходи зашкодили спортсменам і в іншому плані, зокрема постійними перевірками та тестами.

Як згадує Верняєв, спортсменам забороняли буквально покидати свої номери в готелі, максимум – можна було піти в їдальню і в зал. А відтак, додає він, стрибки і біг – все можна було робити лише в номері, а єдиним доступом до свіжого повітря був балкон. «Ось це дуже погано, тому що є такий тип спортсменів, яким потрібно ходити, гуляти їм не можна сидіти на місці, тому що вони залежуються», - пояснює чемпіон.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Верняєв розповів, на скільки медалей наша збірна може розраховувати на Олімпіаді в Токіо.

Також Знай.ua писав про те, що Верняєв завоював срібло на Кубку світу в США.