Малоймовірно, що Мінські угоди стануть основою врегулювання ситуації на Донбасі. Так сказала депутат Галина Янченко у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

Янченко висловлює надії на те, Мінські угоди не пройдуть, адже вибори в ОРДЛО за присутності бойовиків – нонсенс. «Навряд чи Мінські домовленості, у тому порядку, у якому прийняв Порошенко, можуть бути реалізовані», - підкреслює вона.

Аби не бути голослівною, депутат нагадує про офіційну позицію Банкової: «Зеленський послідовно 2 роки заявляв, що логіка у цих пунктах відсутня». За словами Янченко, навряд влада змінить свою думку щодо Мінських угод, а відтак вони не можуть стати основою для врегулювання ситуації на Донбасі.

Принагідно вона посилається і на заяви міжнародних партнерів України та на Нормандську зустріч грудня 2019 року. «Тоді були отримані перші позитивні сигнали з боку Меркель, що вона вважає, що Мінські домовленості не є скам’янілими», - підкреслює політик. Водночас будь-яка критика Мінських угод, каже вона, наштовхується на негативну реакцію Кремля.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Янченко заявила, що на Заході «інвест-няні» практикуються вже як 20 років.

Також Знай.ua писав про те, що Янченко розповіла про міжнародну політику України.