У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» інфекціоніст Вадим Арістов розповів, коли чекати нову хвилю захворювання на COVID-19.

«Ввезення інфекції в країну - це один істотний фактор, але є ще всередині країни передача інфекції і це більш важливий фактор, тому що штам «Дельта» в Україні вже є. А значить далі вже питання сили протиепідемічних інститутів. І звичайно ж – це особливі випадки», - розповів він.

Арістов сказав, що до особливих випадків відноситься чемпіонат по футболу, який нещодавно пройшов, і фестиваль Atlas Weekend, при яких стрибкоподібно збільшується кількість інфекції. І швидше за все, вважає він, що вельми відчутне зростання інфікування почнеться в середині серпня, вже потихеньку починає зростати кількість хворих людей.

«Час для підготовки до масштабної кількості захворілих в Україні є, але у нас як завжди два стани: або ще рано, або вже пізно і за ці півтора року нічого не змінилося. Поки у нас зараз ніби як все в порядку і все є, але дуже скоро чиновники знову можуть розводити руками. І найголовніше - це буде не остання ковідна хвиля. Тому питання виключно в компетенції людей, які приймають рішення і в інструментах, які застосовуються», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, що у "ковідному " фонді провели перевірки: голова Держаудитслужби назвав вкрадену суму.

Також раніше для Знай.ua Кочетков розповідав, що національне здоров'я - це безпосередньо параметр обороноздатності.