Нещодавно президент Росії Володимир Путін написав статтю «Про історичну єдність росіян і українців», а через кілька днів РФ подала до ЄСПЛ скаргу на Україну.

Військовий експерт Юрій Кочевенко у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» пояснив, що це означає і до чого варто готуватися.

«Це частина стратегії Росії по затягуванню повернення України в свій геополітичний простір. Тому що це не може не бути їхньою стратегією. Росія як імперія без України – це нездійсненний проєкт. А іншої форми свого існування, принаймні сучасна російська еліта, навіть не припускає», - каже експерт.

Також Кочевенко називає це інформаційним ударом, який спрямований не стільки на Україну, скільки на російську аудиторію.

«Їй потрібно пояснити, а за що Росія, власне, там воює. А, можливо, ще й буде воювати більшими силами і ресурсами. Це, можливо, поступова підготовка молодих російських хлопців до того, що їм доведеться в Україні вмирати. І їм потрібно пояснювати, навіщо вони будуть це робити», - сказав він.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

На його думку, РФ не планує відводити російські війська від кордонів України і звільняти тимчасово окуповані території.

«Я точно знаю, що немає жодних передумов до того, щоб Росія пішла з окупованих територій. А значить, це точно буде тривати і далі. Питання того, що ми називаємо повномасштабним вторгненням, може бути як елементом тиску (просто саме мусування цієї теми), так і цілком реальною загрозою. Все залежить від ситуації і від того, яке рішення буде прийнято в Кремлі в конкретний момент часу. Якщо вони вирішать, що для них це єдиний вихід, то ми повинні бути до цього готові», - заявив Кочевенко.

У той же час експерт підкреслив, що на даний момент такий варіант розвитку подій малоймовірний, однак ця ситуація може змінитися як через рік, так і через день.

Як повідомляв Знай.uа, Кривонос заявив, що Росія буде нарощувати свої зазіхання і розхитувати ситуацію.

Також Знай.uа писав, що астролог Росс розповів, де і від чого помре Путін.