Скільки заробляють українські тренери, які готують спортсменів до Олімпійських ігор? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко.

«Три-чотири роки тому зарплату тренерів вдалося істотно підвищити. Крім того, йде доплата від Олімпійського комітету. Ті, хто готує кандидатів на Олімпіаду, можуть отримувати й 20, і 30 тисяч. У решти тренерів зарплата від 10 до 12 тисяч, а колись була – шість-сім. Звичайно, на такій зарплаті дуже важко утримати тренера. Зрозуміло, в спорті не можуть діяти такі ж капіталістичні правила, як у всій економіці. Згадаймо, що у нас мільйони людей змушені заробляти гроші за кордоном. За офіційною статистикою в нашій країні 10 мільйонів належать до бідних, а 50 відсотків населення – це скоріше бідняки, ніж середній клас», - нагадує гість програми.

За його словами, в Україні вже давно існує така тенденція: середній клас скорочується, число бідняків росте, а багаті стають ще багатшими.

«На мій погляд, сьогодні головна проблема українського суспільства – це розрив у доходах. На першому місці стоїть не політична проблема, не мовна або якась ще, а саме соціальна», - вважає Микола Томенко.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, він пояснив, чому українські культурні об'єкти не включаються до реєстру світової спадщини.

Також Знай.ua повідомив, що Томенко розповів, навіщо президенту Зеленському потрібно вибудовувати свою вертикаль влади.