Чим слід керуватися українському виборцеві у своєму рішенні, кого з політиків підтримати? Це питання у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розглядає експерт зі стратегічних комунікацій Владислав Міхєєв.

«Сотні соціологічних опитувань показують надзвичайно низьку довіру українців до всіх органів влади. Але в ці органи входять люди, які досягли успіху в бізнесі, вони прекрасно знають, що таке соціальний капітал і наскільки важливою є довіра. Однак, потрапляючи у владу, люди створюють середовище, яке породжує тотальну недовіру. Громадяни більше довіряють недержавним інституціям, зокрема, церквам. Але це не заважає їм обирати політиків, яким вони не довіряють, тому що цінності виживання і цінності розвитку – це абсолютно різні речі. Таких людей вибирають, щоб не було гірше. Українці голосують за знайоме зло», - вважає експерт.

На його думку, ми повинні прийняти себе такими, якими ми є, і на цій підставі пристосовувати формальні інститути до нашої справжньої сутності.

«З колективної психології нічого не зникає ні за десять, ні за сто років. Ті речі, які існують в українській колективній психології, самі по собі не хороші та не погані – вони можуть бути прокляттям, а можуть бути ресурсом. Але для того, щоб використовувати їх як ресурс, їх потрібно усвідомити», - говорить Владислав Міхєєв.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, футуролог Олексій Толкачов розповів про те, як радянська епоха душевно травмувала українців.

Також Знай.ua повідомляв, що заслужений юрист України Віктор Шишкін поділився подробицями того, як писалася Конституція нашої держави.