Експерт зі стратегічних комунікацій Владислав Міхєєв в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим розповів, якою є норма в політичній культурі, і хто такий "нормальний" політик.

"Норма в політичній культурі... Вона дуже рухлива, ця норма. І вона повинна спиратися, і спирається, в якісь загальнолюдські цінності. Можна їх назвати християнськими, можна їх назвати, апелюючи до Рене Генона, якоюсь примордіальною традицією. Простіше назвемо їх загальнолюдськими цінностями. Аля не вбивай, не вкради, і так далі, і тому подібне. Ну, з не вкради у нас виходить гірше. Взагалі не виходить", - сказав Владислав Міхєєв.

Він зазначив, що спочатку була розмежована особиста і приватна власність, і в Радянському Союзі добре розуміли, що таке особиста власність, але приватної не існувало.

Експерт також розповів, хто такий “нормальний” політик.

"Політик хоче домогтися певної мети. Назвемо її по простому — це влада. Тобто, він все одно повинен здійснювати якусь експансію свого лідерства в зовнішньому світі... Він повинен дотримуватися якраз якихось норм, про які ми говоримо з вами. Тобто, він повинен не стільки бути добрим християнином, наприклад, скільки здаватися. Він повинен не стільки бути хорошим державником, скільки ним здаватися. Він повинен, в даному випадку, бути Голобородьком, наприклад. Він повинен здаватися Голобородьком. Тоді його оберуть", - додав Міхєєв.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко заявив, що, щоб стати Україною, треба стати громадянами України.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Чалий зазначив про зміну зовнішньої політики Зеленського, що в результаті він був почутий.