Політичний оглядач та економіст Рахімбек Абдрахманов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, як Україні досягти економічного підйому.

Рахімбек Абдрахманов розповів, що потрібно для того, щоб в Україні трапився економічний підйом.

"Для цього потрібні технології, інвестиції, професійний уряд, і освічене населення. В Україні національний інтелект, який в принципі і характеризує рівень освіти в країні, він має хороший потенціал. Україна займає непогані позиції серед країн СНД по IT-сфері. IT-сфера — це показник того, що люди, у яких технічний склад розуму, вони у вас є. Я думаю, що державі потрібно до цієї сфери підійти системно", - сказав Абдрахманов.

Він зазначив, що держава повинна зайнятися сферою освіти, і регулювати освіту за сферами. Щоб наповнювалися стратегічні сектори промисловості, а не тільки випускати юристів і економістів.

"Україна має національний інтелект. Який, безумовно, треба розвивати. Який зараз ще на недостатньо конкурентному рівні, щодо тих же європейських країн. Німеччина, Франція, Італія. Україна має державний апарат, який потихеньку стає професійним. Професійні компетенції підвищуються, я це відчуваю", - додав економіст.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За його словами, в Україні є достатньо людей, які здатні інвестувати гроші в хороші галузі.

Як повідомляв Знай.ua, металургійна галузь України на межі зупинки: Кабмін закликали заборонити експорт брухту.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Медведчук заявив, що треба будувати правову державу, яка задовольнить інтереси всіх верств населення, незалежно від того, в якій частині країни вони живуть.