Політолог-міжнародник Максим Ялі у новому випуску програми «Контрольний удар» заявив, що по завершенні контракту з «Газпромом» Україна може втратити не тільки гарантованих 2 мільярди доларів на рік, а й головний стримуючий фактор від повномасштабної військової агресії Кремля - ​​нашу ГТС.

Вона, за його словами, через три з половиною роки, якщо не буде продовжений контракт з «Газпромом», почне перетворюватися на купу металобрухту.

«А у Кремля тепер розв'язані руки і немає стримуючих факторів. Всі ці заяви про можливі санкції та обмеження поставок газу по СП-2, якщо Кремль буде використовувати його в якості тиску на Україну – казки для бідних», - впевнений Ялі.

Політолог зазначає, що за останні сім років Меркель чудово продемонструвала, хто для неї друг і партнер, а хто ні.

«Тим більше що вона сама є співтворцем Мінських угод і невпинно твердить про необхідність їх реалізувати саме по Кремлівському сценарію. Підсумовуючи, зазначу лише один позитивний момент для України. Всі маски скинуті. І Байден, і Меркель і Макрон за останні кілька місяців продемонстрували, які вони нам союзники і партнери. І що для них важливіше - партнерство з Путіним, або відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», - додав Ялі.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Політолог упевнений, що відповідь очевидна.

«Пора вже нам зробити висновки і подорослішати. І нарешті усвідомити, що всі суб'єктні гравці керуються своїми національними інтересами і сподіваються тільки на себе. І це стосується не тільки Великобританії, у якої немає постійних друзів, ворогів і союзників. Є тільки постійні національні інтереси», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше для Знай.ua Ялі розповів, чи дійсно Україна планує співпрацювати з Китаєм.

Крім того, для Знай.ua експерт розповів, що необхідно для зустрічі Зеленського з Байденом.