Сьогодні можна спостерігати входження України в новий економічний суперцикл, а це передбачає розвиток економічної системи. Так сказав політичний оглядач та економіст Рахімбек Абдрахманов у програмі «Що далі» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

Експерт посилається на дані одного з найбільших інвестиційних американських банків JPMorgan, згідно з якими сьогодні у світі прогнозується новий економічний суперцикл. За словами Абдрахманова, він вже розпочався і його тривалість оцінюють у 10 років.

Як він пояснює, економіка України якраз-таки гарно корелює із суперциклом Commodity price index, адже вона базується на сировині. «Сировинний суперцикл. Зараз знову вгору пішла сировина», - підкреслює економіст і додає, що йдеться про експорт сировини. Тому, каже він, зараз складається дуже вигідна ситуація для української економіки та ВВП. «Коли ціни на сировину йдуть вгору, тоді ж і йде вгору український ВВП», - констатує гість програми.

Окрім сировини, повідомляє Абдрахманов, подорожчають нерухомість, ресурси і зросте зарплата. Зараз Україна, підкреслює він, сировинна держава, але цей новий суперцикл дасть їй можливість розвинутися в технологічну. «Так що на наступні 10 років буде запас суперміцності, для того, щоб провести... Технологічну модернізацію промисловості. Відійти від сировинної залежності», - підсумовує економіст.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Абдрахманов розповів, як Україні досягти економічного підйому.

Також Знай.ua писав про те, що Абдрахманов позитивно оцінив присутність випадкових людей при владі в Україні.