Політичний консультант та технолог Андрій Бодров в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, чому формула Штайнмаєра шкодить Україні.

"На мій погляд, формула Штайнмаєра не є блакитною мрією Німеччини. З одного боку. Це велика медаль на груди Меркель була б, як вона піде, якби так сталося. Тому, це дуже бажаний фактор. Але насправді абсолютно некритичний. А з іншого боку, а куди діватися бідному Зеленському?", - сказав Андрій Бодров.

Він зазначив, що на Володимира Зеленського тиснуть з усіх боків, і питають, коли він імплементує формулу Штайнмаєра. Коли ж він намагається пояснити, що про імплементацію домовлявся Петро Порошенко, йому нагадали, що він пізніше підписував угоди в Парижі.

"Це створює дискомфорт насамперед в тому, що будь-які наші вимоги, прохання, побажання, якісь ініціативи — вони нариваються на “формулу Штайнмаєра”. А можна кредитик? Формула Штайнмаєра. А можна якесь експортно-імпортне співробітництво? Формула Штайнмаєра. Тепер формулою можна відповідати на всі. В Європі на будь-які наші якісь питання або постановки проблем будуть говорити: "Товариші, ви ж не здатні домовлятися. Як же можна з вами про щось домовлятися", - додав Бодров.

За його словами, це дискомфортно Україні не тільки у відносинах з Європою, але і з будь-якою країною, оскільки можуть нагадати, що ми не виконуємо домовленостей.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, експерт розповів, чи буде влада примусово імплементувати формулу Штайнмаєра.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кривоніс заявив, що прийняття "формули Штайнмаєра" викличе хвилю протестів.