У новому випуску програми «Розвилка» на каналі Руслана Бізяєва з журналісткою Любов'ю Завальнюк політолог Руслан Бізяєв розповів, що величезне зростання державного боргу США при дефіцитному бюджеті може призвести до дефолту.

«Міністр фінансів США попередила Конгрес про те, що найближчим часом можливість суверенного дефолту виросла. І вже в жовтні, якщо нічого не буде терміново зроблено, а саме: прийнятий відповідний закон про збільшення стелі державного боргу, під який держава отримає можливість знову набирати нову порцію боргів, ситуація вкрай погіршиться», - підкреслив він.

Бізяєв розповів, що на сьогодні сукупний борг США складає 28,5 трильйона доларів, в кінці правління Буша молодшого ця цифра була 11 трильйонів доларів, при Обамі – 21 трильйон доларів, а в кінці правління Трампа борг становив уже 23,5 трильйона доларів.

«З огляду на дефіцитний бюджет щороку, віддати такий борг неможливо в принципі. Дефолт може підвищити вартість обслуговування державного боргу США, причому всього боргу в сукупності, а не просто нових боргів. А це означатиме величезні проблеми, тому конгресменам рекомендується всерйоз і швидко взятися за роботу для того, щоб щось придумати. Про це пише західна преса відносно останньої ситуації на фінансовому ринку США», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Китай нарощує вкладення в держборг США.

Також раніше для Знай.ua Омелян розповідав, що і на перший, і на другий Майдан українці вийшли не за хліб з ковбасою, а за справедливість.