Український дипломат та політик, ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян у програмі «А як насправді?» розмірковував, хто і з яких причин може вийти на третій Майдан в Україні.

«І на першому, і на другому Майдані в Україні стояли українці. І на перший, і на другий Майдан українці вийшли не за хліб з ковбасою, а за справедливістю. Справедливістю яку тоді на коліні ламав Кучма, потім ламав Янукович. Я переконаний, що наступний Майдан буде з тієї самої причини», - вважає Омелян.

Він додав, що до виходу народу на наступний Майдан можуть підштовхнути тарифні протести, протести ФОПів, яких обкладають надмірними податками, чи інші речі. Але в першу чергу, на думку ексміністра, люди вийдуть через відсутність справедливості в державі та відсутність рівності всіх перед законом.

«Це з українцями працює завжди. У нас є інша проблема: що переважно нам з владою не щастить і більш ніж переважно ми владу не любимо. Тому що ми звикли, що у нас влада окупаційна, не українська. Є гарний вислів, що вся влада виходить з народу, але ніколи більше до народу не повертається», - каже Омелян.

Він наголосив, що причинами до масового протесту можуть стати різні випадки і вони можуть підштовхнути вийти на Майдан різних людей. Омелян зазначив, що виходити на протести можуть і різні люди, адже у нього в оточенні є знайомі, які вийшли на Помаранчеву революцію, проте не прийшли на Майдан Гідності, а є й ті, які стояли на всіх Майданах починаючи з кінця 80-х, коли були перші голодування проти Радянського Союзу перед здобуттям Незалежності.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Але підростає нове покоління. Новому поколінню цей цирк, коли Європа закрита, не подобається. Новому поколінню відсутність доріг, нормальної екології і нормальних умов роботи не подобається», - додав Омелян.

Саме ці люди, на його думку, можуть бути рушійною силою нових Майданів в країні, де відсутня справедливість.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Чалий розповів, у чому головна поразка української дипломатії.

Нагадаємо, Толкачов назвав переваги проєкту Конституції 1993 року.