Політолог Тарас Загородній у своєму блозі розповів про запоруку успіху китайців. За його словами, Україні є чого повчитися у китайців.

«Зараз ми для китайців є сировинним придатком. А Китай же не дурень – він не вірить в ці нісенітниці, які йому розповідали західні країни про аграрну економіку: «Займайтеся сільським господарством, текстилем і далі нічого не треба робити». Китайці зі своєю багатовіковою мудрістю подивилися на цих варварів, а вони вважають багатьох білих прибульців варварами, і подумали і зробили не так», - зазначив Загородній.

За словами політолога, китайці не погодилися зі стратегією, запропонованою Заходом, і почали самі розвивати свою країну: зробили вільні економічні зони, залучали капітал, активно крали патенти і копіювали західні товари.

«У результаті вони вже виробляють мобільні телефони, ракети і все, що тільки завгодно. Не треба слухати, що тобі розповідають багаті країни – ось цьому треба у китайців повчитися і тому, як вони змогли скористатися західною системою капіталізму, щоб стати багатими», - підкреслив Загородній.

Як зазначив експерт, поки що у нас такого не відбувається, але Загородній сподівається, що ми все-таки прийдемо до правильного шляху і почнемо захищати наші національні інтереси так, як потрібно.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, які ризики для України створить Північний потік-2.

Також Знай.ua публікував слова Загороднього, що ринок медичного канабісу оцінюється в 1 млрд доларів.