Чи слід українській державі, за прикладом європейських сусідів, підтримувати вітчизняних аграріїв – або в цій сфері повинна діяти вільна конкуренція?

Свою думку з цього приводу у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» висловлює доктор історичних наук, професор Сергій Корновенко.

«На мій погляд, Україна повинна йти власним шляхом, тобто дотримуватися збалансованої політики. Потрібно враховувати і позитивний, і негативний досвід інших країн. У сільському господарстві слід дотримуватися розумного балансу між державним протекціонізмом і вільним ринком. Наприклад, кредитувати сільськогосподарських виробників потрібно, але є ризик, що ці кредити вони пустять на споживання. Тому держава повинна давати їм кредити – але на певних умовах, щоб вони не йшли «на село дідусеві», - вважає він.

На думку професора, кошти повинні надходити не тільки конкретному виробникові, а й на конкретні цілі.

«Наприклад, якщо хтось готовий виробляти для фермерів якісне обладнання, то йому можна дати навіть безповоротний кредит. Адже зараз з села йде молодь, воно старіє. Тому особливо важливо утримати її там», - говорить Сергій Корновенко.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше був опублікований список умов для покупки землі в Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що економіст Сергій Фурса назвав земельну реформу «наругою над економікою».